WordPress Web Sitenize Google Form Ekleme Yoları
Önceden de belirttiğimiz gibi, Google Formunuzu, WordPress sitenize eklemenin en kolay yolu iframe kodunu kopyalayıp HTML editör yadımı ile istediğiniz sayfanın HTML koduna yapıştırmaktır. Ancak, Google Formunuzun görünüşü üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız, ücretsiz olan Google Forms eklentisine bir göz atmanızda fayda vardır.
Google Formlar WordPress Eklentisi inceleme
Formlarınızdan Googlenin eklediği linkleri kaldırarak, formunuzun sitenizin teması ile birebir uyum sağlamasına yardımcı olmak, Google Formlar WordPress eklentisinin en önemli özelliklerinden biridir.
Sitenizde kullandığınız Google Formların yönetimini kolaylaştırması, bu eklentiyi kullanmak için diğer bir iyi nedendir. Google da oluşturduğunuz her form, Öncelikle eklentinin paneline eklenir ve daha sonra eklenti oluşturduğu kısa kodları içeriğinizin bulunduğu sayfalara ekler. İleride form sayınız arttığında güçlük çekeceğiniz formları değiştirmeyi ve yeniden konumlandırma işlemlerini çok daha kolay bir hale getirecektir.
Bu eklenti sayesinde, Google Formların varsayılan onay metni yerine özel bir onay sayfası da oluşturabilirsiniz. Ayrıca kötü amaçlı kullanıcıların saldırılarının önüne geçmek için güvenlik resmi ve email onayı gerektiren güvenlik seçenekleri de bulunmaktadır.
Bu eklentinin gelişmiş özellikleri arasında oluşturduğunuz formunuzun CSS özelliklerini değiştirerek temanız ile uyumlu hale gelmesini sağlayabildiğiniz özellikler de mevcuttur. Ayrıca, Google Formunuzun bazı ayarlarını değiştirerek, kimlerin form girişi yaptığının bilgisini kayıt altına alabilirsiniz.
Google Formlar WordPress Eklentisini Kullanarak Formumuzu Nasıl Yayınlarız?
Google Formlar üzerinden formunuzu oluşturup, eklentiyi WordPress sitenize indirip, aktif hale getirdikten sonra, web sitenize formlarınızı eklemeye başlayabilirsiniz.
WordPress yönetici alanındaki Add New Google Form linkinden formunuzun URL’ini girebilirsiniz. Bu URL’e, Google Formlar üzerindeki form sayfanızdan Gönder butonuna tıklayarak erişebilirsiniz.
Ardından açılan gönderim ekranı üzerindeki Form URL metninin sağında bulunan linki kopyalayınız. Şimdi WordPress sitenize dönerek kopyaladığınız URL’i Form URL alanına yapıştırınız.
Google Formlar eklentisi sayesinde, e-posta bildirimlerini etkinleştirerek uyarıların gönderileceği bir e-posta adresi tanımlayabilirsiniz. Keşfetmeniz için bir kaç tane daha seçenek bulunmaktadır. Oluşturduğunuz formun hazır olduğunu düşünüyorsanız, Publish butonuna tıklayarak formunuzu, eklentinin paneline ekleyebilirsiniz. Şimdi ziyaretçilerinizin erişebilmesi için formunuzu yayınlama zamanı geldi.
WordPress sitenize eklediğiniz her Google Form’a bir kısa kod atanır. Bu kodu kullanarak her seferinde Google Formlar’a uğrayıp Forum URL’inizi kopyalamaya gerek kalmadan, formunuzu istediğiniz gönderilerinize ve sayfalarınıza ekleyebilirsiniz.
Eklediğiniz her Google Form’un eklenti üzerinde kendi özel kısa bir kodu bulunmaktadır.
Formlarınızın üzerinde herhangi bir güncelleme gerektiği zaman, formunuzu eklediğiniz her sayfa yada gönderiyi bir bir bulup düzenlememek için, eklentinin sunduğu kısa kod özelliğini kullanmanız gerekir.
Web sitenize bir Google Formu eklemek için, eklentinin ürettiği kısa kodu kopyalayın ve istediğiniz WordPress gönderinize ya da sayfanıza yapıştırın.
Bu içeriği yayınladığınızda, eklediğiniz bu kısa kod, ziyaretçileriniz ile etkileşime geçmek için, ilgili Google Form ile değiştirilecektir. Formunuzun görünümü ve formatı WordPress temanıza bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Ancak, Google Formlar eklentisi ile kendi özel CSS’inizi ekleyerek formlarınızın görünümlerini değiştirebilirsiniz.
ücretsiz Google Formlar Eklentisi kullanımı kolay ve WordPress tabanlı web sitelerine Google Form ekleme deneyimini geliştiren bir eklentidir. Bu nedenle Formlarınızın, ekstra bir eklenti yerine, daha çok WordPressin kendi bileşeni gibi görünmesini istiyorsanız, bu eklentiyi denemenizi öneriyoruz.
Ancak, bahsettiğimiz gibi, hızlı bir şekilde WordPress sitenize basit bir Google Form eklemek istiyorsanız eklentiyi yüklemeniz şart değildir.