Bir önceki yazımızda Google Formların ne olduğu ve ne işe yarıdğını anlatmıştık. Şimdi ise Google Form oluşturmayı anlatacağız. Bir önceki yazıya ulaşmak için tıklayınız

Google Formlar online bilgi toplamak için güçlü ve etkili bir yoldur. Peki ama WordPress sitemizde kullanmak için bir Google Form yaratırken nasıl bir yol izlemeliyiz.

Öncelikle bir Google hesabınız bulunmuyor ise, yeni bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Daha sonra, doğrudan Google Formlar linkinden yada Google Drive panonuz aracılığı ile Google Formlara ulaşabilirsiniz.

Google Drive üzerinden Formlara erişmek için ise, Google Drive panonuzun sol tarafında bulunan Yeni butonuna tıkladıktan sonra Diğer linkine tıklamalısınız. Açılan listede Google Formlar linkini göreceksiniz.

Google Formlar sayfasına nasıl eriştiğinize bağlı olarak, ya üzerinde çalışmaya başlamak için boş bir form yada formlarınızı oluştururken kullanabileceğiniz hazır Google Form şablonlarının bulunduğu bir ekran ile karşılaşacaksınız.

Formlarınıza kendi içeriklerinizi eklemek, ara yüzde istediğiniz yere imleci getirip tıklamak kadar kolay bir işlemdir. Boş bir form yada hazır bir şema ile başlamanız bunu değiştirmez.

Web tasarımcıları sitelerinde Google Formu kullanarak iş talep formu oluşturabilirler.

Klasik form öğeleri olan metin alanları ve butonların yanısıra, Google Formun sunduğu diğer bir Çok öğeyi de formlarınız da kullanabilirsiniz.

Formlarınıza, YouTube da yayınladığınız bir açıklama videosu, Google Resimler uygulamasından çeşitli görseller, sorular ve tabiki metinler ekleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın