Domain transfer işlemleri jenerik (.COM , .NET, .INFO, .ORG, .BIZ , .TV) uzantılar için 7 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süreç ICANN tarafından belirlenmiş olan standart bir süreçtir.

Domainin transfer edilebilmesi için aşağıdaki koşulların sağlanması gereklidir

  • Alan adı tescil edildikten sonra en az 60 gün geçmiş olmalı ve bitiş süresine 20 günden fazla zaman kalmış olmalıdır.(20 gün zorunlu değildir. ancak problem çıkarsa tekrar işlemi başlatma süresi verecektir.) Bu iki süre arasında domaininizi transfer edebilirsiniz. Lütfen Domain Kimlik ( Whois) sorgusu ile bu şartın doğruluğunu kontrol edin.
  • Domainin kayıtlı olduğu firmaya borcunun olmaması
  • İdari yetkili (Admin Contact) mailinin çalışır durumda olması
  • Transfer isteğinde bulunan kişinin transfer edilecek domainin sahibi olması.
  • Domainin statüsünün active olması. (bekleme, silinme durumlarının olmaması ve domainin kilitli olmaması)
  • Alan adının transfer şifresini (authorization code, epp code, vs.) sahip olunmalı. Bu şifre eski kayıt firmasından istenmeli veya kontrol panellerinden alınmalı.
  • Başvurduğunuz domain yukarıdaki koşulları sağlamıyorsa lütfen domain transferi için başvurmayınız.

Transfer ile ilgili Önemli Notlar

  • Alan Adınızın tescil eden firmasını www.izhost.com olarak transfer ettiğinizde Tescil Süreniz 1 Yıl uzayacaktır.
  • Domaininizi transfer etmek ile Tescil Süresinin bitimini 1 yıl uzatmış olacaksınız ve bunun için sadece 1 yıl tescil ücreti Ödeyeceksiniz.

ÖNEMLİ: Eğer Domaininiz tescil süresi bitmemiş ve eski tescil eden firma aracılığı ile Tescil Süresini uzatmış iseniz ; Tescil tarihininin bitiminden Önceki 45 gün içinde Transfer işlemi başlatmayın.Aksi takdirde 1 Yıl tescil süre uzatımı gerçekleşmiyecek ve eski tescil eden firmaya Ödenen yenileme ücretlerini kaybedeceksiniz.

Aşağıdaki durumlarda domain transferi gerçekleşmez ve Ödeme iadesi yapılmaz:

  • İdari Yetkili e-mail adresine gönderilen maili yanıtlanmaması, yanlış veya geç yanıtlanması
  • domain kayıtlı olduğu firmanın transfer işlemini yapmayı reddetmesi.
  • Başvuru yaptığınız domain transfere uygun olmaması.

7 günlük bu süreç domain transfer koşullarına uygun olduğu durumlar için geçerlidir. Domaininiz transfer koşullarına uygun değil ise, kilidi kaldırmak, doğru transfer şifresini öğrenmek ya da yenileme süreçlerini beklemek vb. durumlarda transfer işlemleri 7 günden fazla sürmektedir.

Transfer siparişi geçtiğiniz tarihin bir önemi bulunmamakla birlikte, transfer işlemi her yeni tekrarlanışında bu 7 günlük süreç yeniden başlamış olmaktadır. Örnek vermek gerekirse: Eğer domaininizin transfer şifresi doğru fakat üzerinde kilit var ve transfer başlattınız sipariş tarihiniz 24.04.2016 olduğunu varsayarsak, domainin kilidini 27.04.2016 de kaldırdığınız taktirde transfer işleminiz 27.04.2016 tarihi itibari ile 7 günde tamamlanacaktır.

Yine başka bir Örnekle, transfer şifreniz yanlış transfer siparişinizi 24.04.2016 da  geçildiyse, işleminiz doğru şifreyi yeniden ilettikten sonra 7 gün içerisinde başlayacaktır. 

Domaininiz üzerinde Transfer Kilidi yok ve tüm şartlar uygun ise, trasnfer başlattığınız tarihten itibaren 7 gün içinde işleminiz gerçekleşecektir.

NOT : HiÇ bir şekilde transfer için ödenen ücret iade edilmez.Ancak transfer işlemi gerçekleşmezse ödenen ücret başka bir işlem için kullanılabilir.

NOT : Domaininizi izhost.COM dan transfer etmek istiyorsanız Domain şifresini (secret) izhost.com panelinizden Domainlerim kısmından detaylı yönetim bölümünden öğrenebilirsiniz.

.TR domainlerin transfer işlemleri evrakla yapıldığından dolayı uygun evrak gönderimi doğrultusunda transfer işlemi .TR yönetiminin yoğunluğuna baılı olarak 2 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir. Evrak gönderimi olmadığında süreç maalesef başlatılamamaktadır.

ülke uzantılarında  (.TC, .RU, .ES, vb.)  transfer işlemi tarafımızca sağlanmamakta olup, sadece kayıt işlemi yapılmaktadır.  (ülke uzantıları (CCTLD) domain transfer koşulları da GTLD domain transfer koşulları ile aynıdır.)

Yorum Bırakın