Formunuzun tasarımını tamamladığınızda, ekranın sağ üst köşesindeki gönder butonu tıklanabilir hale gelecektir. Oluşturduğunuz form email veya bir link üzerinden paylaşılabilir yada sayfanıza gömülü olarak yayınlanabilir. Ayrıca sosyal medya için kullanışlı butonlarda bulunmaktadır.

Bir Google Formun WordPress sitenizde en hızlı yayınlama yolu, sitenizdeki bir gönderiyi yada sayfayı HTML editör yardımı ile düzenleyerek formun iframe kodunu kopyalayıp HTML’in içerisine yapıştırmaktır.



Bu yöntem , Google Formlar üzerinde tasarladığınız formunuzun, biçimlendirme ve stil özelliklerinin aynen görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca kullanıcılarınızın Google sitesinden formu doldurduktan sonra sitenize geri dönmesini sağlayacak linkler bulunmaktadır. Bu linkler ziyaretçilerinizin kafalarını karıştırarak sitenize geri dönmemek üzere sitenizden ayrılmalarına neden olabilir. Bazı projelerde formlarınızda Google linklerinin bulunması problem olmayabilir ama diğerleri için Google linklerinin silinmesi tercih edilir.

Bu durum sizin projeniz için de geçerli ise, birazdan bahsedeceğimiz ücretsiz eklenti Google Formlarınızı WordPress sitenize eklemek için daha çok seçenek sunmaktadır.

Yorum Bırakın